Aprílovej víkend

Ahoj na firmu!

Rozhodl jsem se strávit apríla u vody a když se nic nechytí, tak si aspoň z někoho udělám srandičku, že to kouše! Ve čtvrtek jsem navečer dorazil na místo a po postavení bejváku nahodil pruty. Nekrmil jsem vůbec a spoléhal
jen na PVA sáček a samotnou nástrahu. Foukalo a pršelo, tak jsem zalezl do spacáku a brzy usnul. Měl jsem toho moc a potřeboval se vyspat. A taky se to povedlo, první noc byla klidná a bez záběru.

Ráno jsem připravil nové montáže a PVA sáčky, které jsem zalil Betainovou zálivkou. Prokrmil jsem místo kobrou a nahodil znova pruty s nadějí, že dorazí nějakej aprílovej kapřík. Počasí se konečně umoudřilo a začalo svítit sluníčko. A já? Já se usadil do křesílka a začal vychutnávat jarní pohodlíčko. Do večera se nic nepohnulo, ale měl jsem ještě dva dny, tak mi to vůbec nevadilo.

V sobotu ráno jsem se probudil s divnym pocitem. Byla mi nějaká zima, tak jsem vylez z bejváku a zůstal stát v šoku! Vše bylo zamrzlé a teploměr ukazoval -3°C. Sluníčko zrovna vstávalo  –  byla to nádherná podívaná. Vše  jiskřilo v ranních slunečních paprscích, prostě SUPER! Bylo to asi poslední  mrazivý ráno tohoto jara!

Odpoledne se ozval můj hlásič a na břeh se podíval lysec, kolem 8 kg.  Zachutnal mu panáček CHIMÉRA RED s plovkou Ananas. K večeru dorazila další  zlatá rybička a tu jsem už vyfotil. Bylo vidět, že jim Chiméra chutná, i když voda byla ještě dost studená.

Třešničkou na dortu byl mohutnej lysec, kterej dorazil nad ránem v neděli. Rozjel to jak v létě! Žádnej opatrnej záběr, prostě to vzal a jel! A znova CHIMÉRA RED …


P.S. Víkend se povedl, ale aprílová sranda bohužel nevyšla. Snad příště!

Slávek