Pozávodní idylka

Zdravím všechny milovníky šupináčků a lysců!

Po závodech na Jezeře Štít, kde jsme obsadili 8. místo, jsme se rozhodli vyrazit na 48 hodin k vodě. Zvolily jsme menší Štít B a chtěli jsme si chytit vetší rybičku.

Psenda_Becko_2016_001

Pro krmení jsme se rozhodli, že vezmeme CHIMÉRU Red, která nám letos překrásně funguje a jako novinku jsme měli sebou Chiméru Red – Booster Oliheň / Pepř.

Po příjezdu a postavení zázemí Týna nadělala PVA punčošky a já jsem nachystal krmení v podobě Kapřích pelet a boilí, vše jsem dostatečně prolil Boostrem a hurá na vodu. Po zavezení jsme šly brzo spát, ale spánek dlouho netrval, za chvíli to začalo.

Psenda_Becko_2016_002

Záběry odstartovaly po prvním zapnutí spacáku a nezastavili jsme se do neděle!

Výsledkem bylo 19 záběrů, z toho 16 kaprů se povedlo dostat na břeh. Za zmínku  stojí souboj s krásným lyscem, který mě zajel do stromu. Souboj byl za tmy, kapr v
roští, vlasec jsem držel jen v rukách ( trochu mě pořezal ), ale po 20ti minutách se mi povedlo kapra vyvést na volnou vodu.

Psenda_Becko_2016_003

Vezmu prut a říkám si: „Mám vyhráno“ a opřu se do kapra, který se chtěl opět vrátit do keře. Najednou přišel šok! Prut, jak ležel v člunu, tak se mu na špičce omotal vlasec, asi tři otočky.

Snažil jsem se špičku rozmotat, ale v tom zabral kapr úplně na max! S omotanýma očkama na prutě jsem začal zdolávat. Prut se ohnul do neskutečného oblouku a myslel jsem, že je po něm. Že můj nový prut k narozeninám praskne, ale musím říct že Avid Carp MSX 2,75 lb je super a VYDRŽEL!!!! Lysec vážil 19 kg a udělal mi ohromnou radost. Kapři se krmili CHIMÉROU, která z nich na podložce tekla, Booster jim asi moc chutnal.


Protože jsme hodně pochytali, byl za námi soused a říkal „Ať zvedneme plot z vody, že chce taky ulovit kapra“.

Petr a Týna Pšendovi, AVIDCARP Team