Týdenní výprava na důlní propadlinu v Maďarsku

Konečně jsem se letos dostal na delší dobu k vodě. Zprávy od kamaráda, který na této vodě byl týden před námi, nezněly moc příznivě, jelikož ryby vůbec nepřijímali potravu. Po příjezdu jsme zjistili, že voda má 27 stupňů a to je na tuhle dobu v květnu docela extrém.

Pruty jsem na první noc vyvezl k rákosí. Na jeden prut jsem nastražil CHIMÉRU Green 24mm s česnovou plovkou, podvědomí mě říkalo „dávej tam na jeden prut tuhle kombinaci“ a vyplatilo se. Druhý prut jsem zkoušel Apače, Skunka i CHIMÉRU Red, ale tento prut pořád mlčel i když jsem je vyvážel na stejné místo jako druhý prut.

Do středy jsem zdolal několik kaprů kolem 9 kg, všechny záběry přicházely pouze v noci, větší ryby zajeli do vázek i přestože jsme je zdolávali z lodě. Tyto vázky byly ukryté v jednom pásu cca 30 až 40 metrů od břehu. Byl tu ještě jeden problém, velice zapáchající bahno a to i přesto, že jsem používal dipované boilies v CSL turbo dipu. Po třech až čtyřech hodinách už boilies zapáchalo bahnem.

Ve středu se dal kamarád do řeči s jedním madarským rybářem, který chytal vedle nás a poradil nám, že on tady chytá pouze na malé boilies průměru max 16 mm s malým plovoucím boilie a to pouze sladké příchutě. Po radách od maďarského kolegy jsem začal ořezávat koule na malé kostečky a dávat jen půl plovoucího boilies a záběrů se dostavilo více, ale vše pouze v noci.

Jediný záběr přes den jsem měl předposlední den a na háčku skončil můj největší kapr výpravy 10,7kg, opět CHIMÉRU Green s půlkou plovoucího česnekového boilies. Jsem rád, že jsem si sebou vzal tento boilies, protože bez něj nevím, zda bych na této vodě udělal nějaký záběr. Za týden jsem zdolal 15 kaprů a z toho jich ještě jednou tolik skončilo ve vázkách nebo v rákosí. Nej kapři vážili 10,3 kg a 10,7 kg .

Určitě se sem ještě někdy v budoucnu vrátím.

Děkuji firmě Chytil za vynikající boilies

Petr Černoušek