Jarní toulky

V letošním roce jsme si řekli, že určitě vyzkoušíme něco nového, novou výzvu, nové poznání a něco tomu budeme muset obětovat. Bez volného času se to neobejde, také nějaké úsilí a další věci navíc s tím spojené.

Pár jarních kratších vycházek jsme podnikli na oblíbené štěrkovně, ale bez valného úspěchu. Nicméně na otestování nových prutů, bižuterie a dalších super doplňků od Avidu stačilo i to, alespoň byl prostor si vše pořádně osahat a vyzkoušet.

Průběžně jsme se domlouvali, co podnikneme dál a čemu se budeme věnovat. Naše plány vždy něco narušovalo a kazilo, ale my jsme se nedali a po pár dnech zkoumání, ježdění a poznávání už Karel po práci seděl na novém místě u řeky. Zase důležitá poznávací krátká vycházka. I těch pár hodin Vám kolikrát dost pomůže k dalším krůčkům, kterých při lovu velkých ryb na řekách není málo. Hned při krátké docházce se dostavil jeden záběr na kuličku Seabomba a výsledkem byl moc hezký říční šupináč.

První úspěch nás navnadil a do týdne jsme vyrazili na další vycházku, tentokrát již společně. Záběry byly jenom dva, ale oba stály za to. Dva krásní, zdraví šupináči byli známkou toho, že místo jsme skutečně zvolili správné. Hned jsme se domluvili na další, už o něco delší akci.

Před delší výpravou jsme místo předem krmili a lov si pořádně užili. Zkoušeli jsme různé druhy boilie, návazců a všeho kolem. Záběrů se dostavilo spousty, jak od kaprů, tak od dalších ryb žijících v řece.

Na vysněnou rybu jsme nedosáhli, nicméně věříme, že jsme se zas posunuli o kousek dál, poznali nový úsek, nové místo, nové ryby a všechno to naše úsilí povede ke společné vytoužené odměně. Jaká ta odměna bude a kdy bude, to je ve hvězdách, ale jdeme jí naproti.

Nejúspěšnější nástrahou se ukázala opět Chiméra Red, na tu byly dvě největší ryby. Pak skvěle fungoval boilies Skunk a Rambo se červená.

Baďa a Karel