Podzimní sklizeň

Ahoj Chytiláci,

naše podzimní, plánovaná výprava, vedla na řeku, které jsme se v letních měsících vůbec nevěnovali. Ostatně ani jiným vodám, takže půst byl docela dlouhý a očekávání velké.

Bada_Kaja_podzim_2018_002

Nebudu se nějak rozepisovat ohledně toho, co se který den dělo, protože za těch pět dnů bylo záběrů tolik, že to ještě teď moc nechápeme.

Bada_Kaja_podzim_2018_009

Od pondělí do pátku se nám podařilo ulovit opravdu hodně kaprů nejrůznějších velikostí. Někteří byli konzumní velikosti, jiní zase potencionální kandidáti na TOP rybu budoucích let. Jiní zase už měli velikost, která je na řece více než úctyhodná a potěšili by každého rybáře a kapraře obzvláště.

Bada_Kaja_podzim_2018_011

Počasí bylo každý den jako na houpačce, dva dny jsme prakticky nepřetržitě mrznuli, další dny jsme seděli v krátkém rukávu. Přesto to rybám vůbec nevadilo a braly prakticky nepřetržitě.

Jako vždy jsme chytali ze začátku na každém prutu jinou nástrahou a prezentací, ve finále to bylo úplně jedno. Ryby žraly vše, co jsme jim nabízeli. Skunk, Rambo, Apač, Chiméra … všechny naše oblíbené kuličky si na své konto připsaly několik ryb různých velikostí.

Bada_Kaja_podzim_2018_005

Ještě nás po dobu pobytu u vody postihlo několik nepříjemností, které se teda týkaly osobního života a různě jsme museli odjíždět a podobně. Trn z paty nám vytrhnul kamarád Palo, který nám přijel občas „pohlídat pruty“ a byl za to také odměněn několika záběry!

Bada_Kaja_podzim_2018_008

Byla to skutečně trefa do černého, ve správný čas na správném místě. Ta pravá podzimní sklizeň J

 

Baďa a Kája