Září 2020 na svazové pískovně

Ahoj, 
na začátku září loňského roku jsem podnikl krátkou akci na větší svazovou vodu, kde jsem strávil dvě noci. Po příjezdu nastala taková ta moje klasika – déšť. Rychle naházet věci na vozík a co nejrychleji postavit bivak. 

Zvolil jsem místo, na kterém jsem byl úspěšný i v minulých vycházkách. Přišla řada na jemnější chytání, chtěl jsem docílit co nejvíce záběrů. Krátký jemný návazec, háček velikosti 6. a na konci malá „popka scopex“. K tomu jsem přidával malé PVA s nadrcenými kuličkami Rambo. 

Montáže jsem umístil do mělčí části jezera, na další dny byla slunečná předpověď počasí, tak jsem předpokládal, že by se zde ryby mohly zdržovat. Ke každé montáži hrst kuliček kobrou a do hodiny dostávám první záběr od menšího dorostence. Večer byl velmi klidný. 

Ráno vše znovu vyladit a kolem šesté hodiny ranní podebírám první větší rybu přes deset kilogramů. Do večera dostávám před fotoaparát ještě dlouhého šupináče. Další den ráno začínám balit a přece jenom přichází razantní záběr, silný tah. Vše na jedničku a ručička váhy se zastavila těsně pod patnácti kilogramy. Tato krátká akce měla nakonec sladkou tečku a jsem vždy rád, když se za krátkou dobu vše takto povede. 

 
Filip