Kluci Bařinovi na Labi

Ahoj Chytiláci,

letos se poprvé hlásíme se zprávou od naší milované řeky. Až začátkem června jsme se konečně dostali na několik vycházek na řeku Labe. Zpočátku jsme ale byli bezúspěšní, protože kapři najeli do tření a absolutně tak nejevili zájem o jakékoliv krmení. Proto jsme se rozhodli dát si hned po prvních třech neúspěšných vycházkách týdenní pauzu.

Týden naštěstí uplynul jako voda a my jsme opět seděli na břehu řeky. Tentokrát na jiném místě a s jinou taktikou. Vzhledem k tomu, že už voda dosáhla příznivou teplotu přes 20 ⁰C, rozhodli jsme se použít jako krmný základ „Halibut“ pelety zalité lososovým olejem.

Tento typ krmení mám rád hlavně kvůli jeho rychlé účinnosti a efektivnosti. Spolu s „Halibut“ peletami jsme dokrmovali koulemi „PitBull Superfish“ a „Chiméra green“. Na háček jsme nejčastěji dávali dvě kuličky hotovky „Chimera green“ a na druhý prut hotovku „PitBull SF“.

Celá tato strategie se ukázala jako dobrá, neboť ryby začaly alespoň trochu spolupracovat a na břeh se podívalo několik krásných říčních kaprů, z nichž největší měl 86 cm a 10,4 kg. Pevně věříme, že se již brzy ozveme znovu od vody.

Za ppcarp Pavel a Petr Bařinovi

www.ppcarp.cz