Pod Pálavou

Zdravím všechny Chytiláky,

v polovině května jsme podnikli výpravu pod Pálavské vrchy ve snaze ulovit nějakého zdejšího mohykána. Kdo tuto vodu zná, ví, jak je zde lov větších kaprů problematický, proto jsme vyrazili zkusit štěstí z lodi. Nakotvili jsme tak, abychom se alespoň trochu ukryli před větrem, který zde bývá opravdu velmi silný a způsobil nejeden problém.

Na celkem čistém dnu jsem si našel malý remízek, kde bylo okolo deseti starých kmenů, které nebyly až tak moc porostlé proslulými slávičkami. Rozkrmil jsem flek jen pár metrů před překážkami mixem boilí Banana&Fish, Kořeněným Tuňákem a mým oblíbeným Rambičem ( Rambo se červená ). Moc často krmení nemixuju, ale chtěl jsem na slibném místě postupně vyzkoušet tyto druhy nástrah.

Hned první noc mě přišla pěkná jízda na Banana&Fish, ale kapr byl rychlejší než já a podjel jeden ze stromů. Při následném kotvičkování jsem ho měl takřka v podběráku, ale jeho poslední výpad jsem neudržel v ruce a s pořezaným prsten jsem byl nucen šňůru pustit. Bohužel při další snaze kapra okolo 15 kilo vykotvičkovat spadl z montáže. Další dva dny se nesly ve znamení menších ryb do deseti kilo. Až téměř v polovině výpravy jsme byli nuceni překotvit kvůli změně směru větru, který onu noc dosahoval v nárazu přes 20 m/s.

Mara_D5_2017_003

Ještě než začalo foukat, tak jsem objevil cca 80m od lodi poměrně vysokou lavici, pod kterou jsem stihl umístit pouze jeden prut. Nad ránem, když už orkán oslaboval, přišla jízda na 2x24mm Rambiče v obalovačce a byl z toho starý mazaný lysák 🙂 I přesto, že už byl vytřený jsem mu navážil 18 kg.

Jednalo se o mého prvního lepšího lysce z Pálavy, kterých tu moc není. Okamžitě jsem nahodil oba pruty a „jatka“ mohla začít. 🙂

Neuběhly ani 3 hodiny a začaly chodit pravidelné záběry od ryb 12 až 16 kg. Braly vše, cokoliv jsem nastražil a až do konce výpravy jsme se nezastavili. V některých chvílích jsme oba z lodě zdolávali a v tom se rozjel další prut.

I když byla většina kaprů vytřená, podařilo se mi ulovit 4 krásné ryby přes 15kg. Při balení věcí konec výpravy završil sumík kolem metru, kterému zachutnal 2x24mm Kořenený Tuňák 😀

Byla to parádní výprava s namáhavým koncem, ale moje „kaprařské libido“ bylo dosyta naplněno 🙂

Ať to hrčíííí….

Marek S.