Průzračná voda

Čaute všichni,

nedávno jsem se vypravil s mým kamarádem na víkendovou akci. Plán zněl jasně vyzkoušet pískovnu o rozloze 40,0 ha. Říkal jsem si, že to nebude nic lehkého. V pátek po škole jsem sbalil věci a jel jsem.

Jenže mě čekala nemilá věc, tahání se z výbavou přes 1 km, ale zvládnul jsem to. Přijeli jsme asi o půl páté na místo, jenže nás chytla bouřka, takže jsme honem rozbalili bivaky a naházeli věci do nich. Po bouřce jsem nakobroval 2 druhy boilies, dohromady asi 1 kg. První den jsme si díky bouřce moc nezachytali, nezůstalo nám nic jiného, než čekat do dalšího dne.

Druhý den ráno nachystám své ,,nářadíčko“ a pošlu to tam. Nečekám na záběr ani půl hodiny a první menší kapřík je na podložce, úspěšnou nástrahou je Seabomb + pop-up Seabomb. Odpoledne přichází pořádný pařák, jenže v tom pařáku se prut rozjel. Po dlouhém souboji to vypadá na pěkného kapra a taky váha to potvrdila – nový osobák ze svazovky! Sice jenom 10 kg, ale tohle je pro mě dost cenná ryba. Třeba ta vysněná 15-ka číhá na mě pod hladinou o kousek dál.

Nový osobáček jsem si vytáhl na nejoblíbenější kouli Apač 2 x 20 mm.

Tomáš Obdržálek