Dvě krátké podzimní vycházky

První vycházku jsem podnikl na menší vodu asi 15 km od bydliště, na které jsem chytal poprvé. Věděl jsem, že zde plavou i větší jedinci, ale jel jsem především proto, abych si užil chvíli u vody se svým strejdou a udělat aspoň jeden záběr.

Bylo pravé podzimní počasí a listí hrálo všemi barvami. Ráno jsem hned nahodil, nakobroval asi 20 kuliček a čekal jsem. V 11 hodin, když jsme neměli ani jeden záběr, jsem si řekl, že pomalu začnu balit a půjdu vláčet. V tu chvíli se začala pomalu odvíjet cívka a po záseku jsem ucítil silný tah. Asi po 15 minutách jsem uviděl rybu u hladiny. Mohutné tělo šupika napovídalo na nový osobák. Po úspěšném zdolání jsem měl obrovskou radost, byl to nový osobák. Šupík vážil 16,5 kg a vzal si jednu kuličku Chiméry Red 20 mm.

Na druhou vycházku jsem vyrazil hned další víkend. Vybral jsem si další menší svazku asi 5 km od bydliště. Bohužel byl prodloužený víkend a tak jsem věděl, že zde bude hodně rybářů a bivaků. Proto jsem se rozhodl, večer před lovem si revír obejít a popřípadě si nakobroval pár kuliček. Po příjezdu se vše potvrdilo. U vody bylo postaveno asi 5 bivaků. Našel jsem si volné místo dál od rybářů a nakobroval dvě hrsti Chiméry. Ráno jsem vyrazil brzo k vodě, aby mi místo někdo nezased. Po páté hodině jsem nahodil oba pruty, na jeden jsem nastražil stejnou sestavu s jednou 20mm kuličkou jako týden před tím. Asi po hodině dostávám záběr právě na prut s jednou kuličkou. Po chvíli podebírám lysce a nemohu tomu uvěřit. Další ryba přes 10 kg během dvou krátkých vycházek. Lysec vážil 11 kg a vzal si opět jednu kuličku Chiméry Red 20mm.

Celou letošní sezónu jsem chytal na kuličky vaší firmy. Chiméra Red, Pop Up Black Panther a na větší krmné kampaně Krmné boilies Fish 50%, které jsem boostroval do příchuťe Chiméra Red. Díky nim se mi podařilo nachytat krásné ryby i na Slezské Hartě, kde se mi dříve nepodařilo udělat záběr.

Proto bych Vám tímto chtěl poděkovat za super kuličky a popřát krásné zážitky u vody, ať to jezdí.

 

Petis Dostál