Netradiční výprava

Ahoj,

začalo to jako běžný víkend, v pátek honem k vodě a užívat relax po pracovním týdnu. Podařilo jen pár menších ryb, ale když přišla neděle a neoblíbené balení, tak jsme v trávě zahlídli, jak se tam brouzdá malá chlupatá kulička spolu se psí maminkou. Na první přivolání utekli, ale po chvilce zavítali zpátky k nám.

Hledali jsme, komu by patřili, ale poblíž nikdo nebyl. Pak se nám podařilo zjistit, že patří nedalekému statku. Když jsem je dovedla domů, čekali tam na ně další 3 štěňata, bohužel podmínky, ve kterých žili, byly mizerné.

Věděla jsem, že takhle je tam nemohu nechat, ale majitel nikde nebyl. Musela jsem teda odjet a jezdila je krmit, abych zastihla majitele. Doma jsem přemluvila Míru, abychom si jednoho černého chlupáče nechali, no dalo to docela práci :-D.

Majitele jsem později zastihla a ač sliboval, že všechna štěňata mají již domov, tak Maxe jsem si už vezla domů. Od dalšího dne jsme sháněla domov i pro ostatní, což se nám celkem rychle povedlo. Ale proč tohle všechno píšu.

Po pár týdnech jsme jeli zpět na to samé místo, tentokrát už s psím parťákem, kterého jsme pojmenovali Max Avid Carp. Tentokrát už to nebylo o malých rybách, ale podařilo nám chytit krásného kapra, kterému chybělo velmi málo do krásných 20 kg, pod háčkem byla Chiméra red 2 x 20 mm, ale já věřím i tomu, že to bylo velké dík za ty psí chlupáče. Tak ať vám to jezdí.

Lída a Miras