Baďovy rekordy

Ahojte všecí,
letos trhám rekordy a už jsem se přehoupl přes 10 docházek k vodě, světe div se! Další akce na jednu noc se konala přes týden po práci, hezky se vyspat na čerstvém vzduchu a ráno hurá zpět do pracovního procesu.

Bada_Karel_osobak_2017_001Po příjezdu k vodě jsem nakobroval do prostoru tak 50 kuliček Apače a Skunka, víc jsem krmit nechtěl, protože tření ryb tak nějak průběžně pořád probíhalo a často se mě stává, že méně, znamená ve výsledku více ! Netrvalo to snad ani hodinu a rozjel se mě levý prut, na kterém byl Skunk s Ananasovou plovkou. Kapr vymetl nějaké keře pod břehem, tak jsem ho musel jít zdolat do vody. Vše dobře dopadlo a fotil se krásný, zdravý tmavý šupináč. Super start.

Bada_Karel_osobak_2017_002
Za další hodinu se ozvala pravá hůlka s Apačem … další super ryba kolem 12 kg na břehu. No neskutečný začátek. Zní to ohraně, ale do hodinky znovu pípnul levý prut se Skunkem. Následujících cca 35 minut jsem stál ve vodě a sváděl souboj s pro mě zatím životní rybou. Nedostal jsem ani metr zadarmo, nakonec jsem vyhrál a kapra po více jak půl hodinovém souboji podebral. Hned jakmile jsem ho viděl, tušil jsem, že jsem takovou rybu opravdu ještě v životě nevytáhl.

Bada_Karel_osobak_2017_003Vážení a honění se za kilogramy moc neprožívám, nicméně tohoto jsem si zvážit chtěl. Jen váha asi dostala strach a před procesem zkolabovala, takže ani nevím, jak že vlastně ten osobák těžký byl … noo, težký byl jak prase 🙂 Luxusní ryba, super zážitek.

Bada_Karel_osobak_2017_004Pak to píplo ještě večer na Apače, dlouhý šupináč také potěšil. Následně nastal totální klid, dokonce jsme se i vyspali a ráno nás čekal návrat do reality. Karel seděl vedle mě bez záběru, někdy človek prostě musí mít kliku, trefit místo, kde ryba přijímá potravu. Mě se to tentokrát podařilo a byl jsem odměněn hlavně krásným zážitkem. A to, že nevím kolik kapr váží? Za kilogramy ať se honí jiní, já chytám ryby pro radost a každá chvilka u vody je perfektní způsob odreagování se od běžných problémů a světa.

Bada_Karel_osobak_2017_005Jo a ještě jsem si stihnul pořídit velmi praktický batůžek od firmy Korum. Chodím na opravdu krátké vycházky, takže jsem všechno vybavení stáhnul na minimum, ale chyběl mě fakt povedený batoh. Teď ho mám!
Bada_Karel_osobak_2017_006


Tož tak.
Baďa a Karel