Můj feederový rekord 2018

Na Luhačovickou přehradu jsme vyrazili asi v ten nejméně příznivý den za celé prázdniny. Bylo po dešti. Už před příchodem k vodě jsem dlouho přemýšlel nad tím, jaký typ nástrahy by mohl v tomto počasí přilákat kapitální kousek.

Rozhodl jsem se pro lov s feederem a method krmítky od anglické firmy Preston. Z části proto, že nabízí rybáři několik možností v otestování více krmítek bez zbytečného převazování, a také proto, že lov na method feeder soustřeďuje hlavní nástrahu do středu krmítka plného methodmixu nebo pelet a ryba neodolá.  Jde tedy o zaručený recept na úspěch.

LM_2018_osobak_004

Po hodince chytání mě napadlo zkombinovat velmi atraktivní a pikantní Spicy meaty methodmix od anglické firmy Sonubaits s mrakující halibut peletou, která se výborně hodí do teplé vody, na tzv. vlasovou metodu, a to celé ještě zakápnout taktéž „Lávou halibut“, která po dopadu na hladinu vytváří chuťovou a barevnou stopu až k method krmítku jak v horizontálním sloupci, tak i vertikálně. Obvykle se tedy nesoustřeďuji na prokrmování jednoho místa, jelikož se mi už po několika náhozech podaří přilákat rybu do lovného místa.

LM_2018_osobak_002

Volnoběžná brzda se rozjela bez varování.  Po pár hodinách bez záběru to byl líbezný zvuk. Když jsem vzal pevně svůj osmdesátigramový feeder do ruky, bylo mi jasné, že na háčku nebude žádný prcek. Musel jsem si dávat extra pozor. 2 oz. špička se ohýbala k prasknutí a 0,23mm Feeder line od Korumu jen skřípal. Asi po 45 minutách nevyrovnaného boje byl kapr v podběráku a já skoro necítil ruce.

LM_2018_osobak_001

Nakonec jsem se s tím čtrnáctikilogramovým kapříkem mohl vyfotit a řeknu vám, udržet takového kapra na háčku velikosti 12, bez protihrotu, to nebylo nic jednoduchého. Ukázalo se, že kvalita návazců se mnohonásobně překonala v síle uzlu i v tahu, než jak ji výrobce uváděl.

LM_2018_osobak_003

Toto všechno by nebylo možné bez kombinace prémiových produktů z nabídky chytiljsem.cz, a všem zaměstnancům patří velký dík za rady a podporu! Petrův zdar!

 

Lukáš M.