Když je málo času

Asi každý zná, jaké to je, mít hodně povinností a tím pádem málo času na ryby, hlavně na kaprařinu.

Po čtyřech letech jsem se vrátil na svou oblíbenou svazovou vodu, za dobu co jsem tu nebyl, se spousta věcí změnila.

Vzhledem k tomu, že jsem věděl (budu mít čas pouze večer) a to jen na pár hodin, krmil jsem jen pár kuličkami o průměru 24 mm,  novinkou 2S + PitBull Krill a doufal, že přijde nějaký záběr. Asi 2 hodiny po zakrmení přišel první … a kapr se vypl, další záběr už nebyl. Dobrý začátek, nějaké ryby tady ještě jsou.

Další tři dny se záběry stupňovaly, za krátkou dobu lovu (4 až 5 hodin) jsem míval vždy aspoň 2 záběry. Velikost ryb byla kolem 10 kg a jeden pěkný lysec s váhou 15,5 kg. Záběry pouze na boilie 2S (Scopex & Squid).

Čtvrtý den po příchodu na místo mě čekalo nemilé překvapení, místo bylo obsazeno a já se tedy vrátil domů. Pátý den pátek se situace opakovala – obsazeno :(. Na svazovkách asi normální jev, když si krmíte a začnete chytat.

Vzhledem k tomu, že jsem chtěl jít i v sobotu, rozhodl jsem se hledat nové místo. Vzhledem k počasí a nepříznivé předpovědi na sobotu u vody moc lidí nebylo a místo jsem si našel celkem rychle a ještě jsem potkal svého kamaráda Pavla, kterého jsem dlouho neviděl.

Nahodil jsem pruty a ke každé montáži přihodil cca 20 kuliček Krilla a 2S. První záběr přišel celkem rychle kapr kolem 8 kg, další přišel 5 minut před půlnocí, krásný šupík 15,5 kg.
V sobotu jsem byl už před 4 hodinou ranní na místě, aby mě někdo „nepodsedl“. Nahazuji pruty a přikrmuji 20 kuličkami.

20 minut po náhozu mám první záběr a taky začíná déšť, konečně se rozjíždí i Krill. Pouštím 10 kg kapra a přihazuji pár kuliček a začalo to, v co jsem doufal: 15 záběrů = 15 kaprů na břehu v rozmezí 8 až 17,3 kg. Byl jsem promočený, ale spokojený.

Pro informaci po každém záběru jsem přihazoval pouze 10 kuliček přesně k montáži a poměr záběru 7 ks na 2S a 8 na PitBull Krill.

Zdenál Váňa